Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Посівна «супроводжується» розмінуванням

Весняно-посівна кампанія на Київщині відбувається з урахуванням погодних умов у регіоні, однак цього року доводиться враховувати і наслідки бойових дій. Наразі потребують обстеження та розмінування 10,41 тисячі га сільгоспземель у Бучанському, Вишгородському та Броварському районах.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що аграрії області вже засіяли 42,95 тис. га посівних площ ранніми зерновими культурами. Зокрема, посіяли пшеницю, ячмінь, горох, овес, соняшник, гірчицю. А ще –  уже почали посів овочевих культур – цибулі та ранньої капусти.

«Загалом у 2023 році на проведення комплексу весняно-польових робіт за всіма категоріями господарств Київської області аграрії планують задіяти майже 1150 тисяч гектарів посівної площі», .

Наразі потребують обстеження та розмінування 10,41 тисячі га земель сільськогосподарського призначення в Бучанському, Вишгородському та Броварському районах. Із початку року було обстежено 312,21 га, з яких розмінування потребує 61,93 га.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що аграріїв звільняють від податку на заміновані, забруднені та окуповані земельні ділянки.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що понад 10 тисяч гектарів посівних земель на Київщині потрібно розмінувати.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

                                                                                                                             Інесса Швець

Фото: agrotimes

Нагору