Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Бородянку і Мощун відбудують за принципом «Build back better»

Два населені пункти Київщини, і, зокрема, Бучанського району – Бородянка і Мощун – увійшли до експериментального проєкту комплексного відновлення, затвердженого Кабміном. Загалом у межах проєкту відновлюватимуть шість населених пунктів України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Урядовий портал.

Згідно затвердженої урядової постанови, у шести населених пунктах відновлення після російського вторгнення і руйнації відбудеться за принципом «Build back better», тобто «відбудувати краще, ніж було». Окрім Бородянки і Мощуна, до експериментального проєкту комплексної відбудови увійшли Тростянець (Сумщина), Посад-Покровське (Херсонщина), Циркуни (Харківщина) та Ягідне (Чернігівщина).

«Усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер вони будуть відновлюватися комплексно. Це означає, що будуть відбудовувати не окремі будівлі та споруди, а все — зі системним підходом, новим плануванням та повною трансформацією цих населених пунктів», — підкреслив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, план швидкого відновлення на цей рік має п’ять пріоритетів, і реалізація експериментального проекту не означає, що відновлення не торкнеться інших населених пунктів.

«Відбудова вже триває по всій країні. Цей документ — це про пошук найбільш ефективних підходів, які забезпечать прозорість, ефективність, системність та швидкість відновлення одночасно Для нас важливо, аби українці вже цього року побачили, що відбудова — це реальність. Це дає надію і віру в краще майбутнє», – зауважив Денис Шмигаль.

А загалом відбудова понівечених рашистами населених пунктів Бучанського району уже триває, і для цього використовуються різні підходи, допомагають і наші іноземні друзі та партнери.

Так, раніше Інформатор БІГ повідомляв, що будматеріали на понад 3 млн грн отримає Буча від польських партнерів.

Також Інформатор БІГ розповідав, що Україна отримає кредит у 31 млн євро від Citibank на відбудову мостів і шляхопроводів Київщини.

І люди роблять усе, щоб бачити свій регіон квітучим. Так, Артем Гончаренко – молодий ІТ-шник та громадський діяч – мріє відбудувати БІГ-регіон.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Київська ОВА

Нагору