Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Екс-президенти Парламентської асамблеї ОБСЄ побували у Бучі

Екс-президенти Парламентської асамблеї ОБСЄ Георгій Церетелі (Грузія), Петрос Ефтіміу (Греція) та Жуан Суареш (Португалія) приїхали до Бучі, аби особисто засвідчити військові злочини російських загарбників.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що це перший візит до Бучі екс-президентів ПА ОБСЄ. Вони вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх невинно вбитих жителів Бучанської громади, а також у супроводі заступника Бучанського міського голови Дмитра Чейчука високі гості відвідали вулицю Вокзальну, яка  вже стала легендарною.

Екс-президенти ПА ОБСЄ поспілкувались із жителями Бучі, які пережили окупацію.

«Екс-президенти Парламентської Асамблеї ОБСЄ познайомилися із місцевими мешканцями. Зокрема, і з родиною Замогильних – розпитували про окупацію, як її пережили, про плани на майбутнє», – ідеться у повідомленні.

Також гості у Храмі Святого Апостола Андрія Первозванного. оглянули фотовиставку про звірства росіян в окупованому місті.

Під час огляду фотовиставки у Храмі Святого Апостола Андрія Первозванного гості поспілкувалися з отцем Андрієм.

«Ви правильно робите, що розповідаєте і показуєте це. Бо весь світ має знати правду про всі злочини, які тут накоїли росіяни», – підкреслив представник Грузії Георгій Церетелі.

Гості побачили і те, як відбудовується Буча

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що постійні представники Литви, Латвії, Польщі, Естонії, Ісландії та Канади при ЮНЕСКО відвідали Ірпінь та Бучу, щоб на власні очі побачити наслідки російської агресії.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Ірпінь відвідав командувач Збройних сил Латвії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору