Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Черговий обмін полоненими: додому повернулися ще 44 українці

Сьогодні, 26 квітня, у результаті чергового обміну полоненими, вдалося повернути ще 42 військових і 2 цивільних.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що серед тих, кого вдалося визволити з полону – 19 військовослужбовців ЗСУ, 11 прикордонників, 7 військовослужбовців ВМС, 2 нацгвардійців і 3 тероборонців.

«Національне інформаційне бюро (НІБ) при Мінреінтеграції традиційно забезпечило звільнених із полону рюкзаками з речами першої необхідності: одягом, взуттям, засобами гігієни. А також – пакунками із продуктами. Аби звільнені могли якнайшвидше зв’язатися зі своїми рідними, вони отримали смартфони. А також забезпечується супровід для отримання ними одноразової грошової допомоги у розмірі 100 тисяч гривень від держави», йдеться у повідомленні.

Також зауважується, що  НІБ допомагає визволеним з полону особам відновити не лише документи і банківські рахунки, а й номери сім-карток.

Обмін полоненими відбувся спільними зусиллями Офісу Президента, ГУР МОУ, СБУ, МВС, Мінреінтеграції й інших відомств.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Кабмін спростив подання заяви на одноразову допомогу у разі загибелі чи інвалідності військових.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

                                                                                                                                Фото: Мінреінтеграції

Нагору