Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

У Києві хочуть оновити підземний перехід і транспортну розв’язку біля Шулявського мосту

На реконструкцію підземного переходу і транспортну розв’язку біля Шулявського шляхопроводу у столиці, за даними тендеру на Prozorro, КМДА планує витратити 34,4 мільйона гривень.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на liga.net

За умовами тендеру, реконструювати підземний пішохідний перехід і транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана повинні до кінця 2023 року.

«Зокрема, перехід планують обладнати чотирма ліфтами. Також у переході проведуть демонтажні роботи, очистять дощоприймачі, розберуть облицювання стін із керамічних глазурованих плиток і накривні елементи парапету. Планують пофарбувати стелю і покласти нову тактильну й керамічну плитку», – йдеться у повідомленні.

Втім, кияни дещо критично сприймають цю реконструкцію.

В ініціативі «Пасажири Києва» так прокоментували майбутні роботи в Солом’янському та Шевченківському районах: «За ці гроші можна було побудувати 10 світлофорних обʼєктів на найбільш небезпечних нерегульованих перехрестях міста. Або продублювати наземними переходами 10 перехресть із підземними».

А депутатка Київради та співзасновниця БФ “Солом’янські котики” Ксенія Семенова звернула увагу на проблему безбар’єрності. За її словами, у 2019 році обладнали ліфтами надземний перехід на проспекті Любомира Гузара, однак ці ліфти працюють коли як. Втім, Ксенія Семенова розповіла і про в вдалий приклад безбар’єрного підземного переходу без ліфтів: це – оновлений перехід, яки облаштували на Караваєвих дачах.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що будматеріали на понад 3 млн грн отримає Буча від польських партнерів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору