Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

23 млн євро на відновлення Чорнобильської зони

Міжнародні партнери надали Україні 23 млн євро на відновлення зони відчуження Чорнобильської АЕС.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на Укрінформ.

«З €15 мільйонів, які раніше виділили партнери, €2 мільйони вже освоїли. Також рахунок допомоги зони відчуження ще наповнився на €8 мільйонів. Тобто на сьогодні у нас уже є €23 мільйони від донорів», – сказав голова ДАЗВ.

Він також зазначив, що сума допомоги буде збільшуватися, оскільки продовжує надходити фінансова допомога.

Для відновлення зони відчуження уже розроблено та зареєстровано 40 проєктів, фінансування яких у 2023 році сягне близько 15 мільйонів євро.

Державне агентство України з управління зоною відчуження спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів розробило план відновлення зони відчуження, план якого включає 9 пунктів та розрахований на 225 млн євро, зокрема, щоб не тільки відновити нормальне функціонування, а й поліпшити роботу ЧАЕС і створити на території зони відчуження науковий хаб.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що нині триває аналіз наслідків тимчасового захоплення ворогом ЧАЕС,  де тільки фінансові втрати обраховують у понад 100 мільйонів євро.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору