Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Четвертого травня у Бучі відбудеться День донора

Бучанський центр первинної медико-санітарної допомоги 4 травня спільно з Київським обласним центром крові проводить День донора і запрошує усіх небайдужих стати донорами крові.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Бучанський центр первинної медико-санітарної допомоги.

Зазначається, що донорство крові під час війни вважається ще однією лінією оборони України – тим фронтом, на якому кожен, хто не має протипоказань, може бути корисним!

Тож усі бажаючі можуть стати донорами крові, прийшовши у четвер, 4 травня, з 9:00 до 13:00 за адресою: Буча, бульвар Богдана Хмельницького, 2, приміщення амбулаторії №1.

Зверніть увагу – для зручності донорів та задля уникнення черг запроваджено  обов’язковий запис за номером телефону 067 587 7381. Лінія для запису буде відкрита в понеділок.

«Ви можете записатися на донацію крові, зателефонувавши з понеділка, або просто зараз пишіть ваш контактний номер телефону в приватні повідомлення на  Facebook-сторінку та наш фахівець зв’яжеться з вами в понеділок та запише на необхідний час», – зазначається у повідомленні.

Також медики звертають увагу на те, що донором крові може стати кожен українець старше 18 років, що не має протипоказань до донорства та з масою тіла не менше 50 кг.

«Пам’ятайте – чоловіки можуть здавати кров не більше 5 разів на рік, жінки – не більше 4 разів. Після п’яти регулярних кроводач рекомендовано зробити перерву не менше 3 місяців», – зазначають у Бучанському центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Також просять усіх, хто планує стати донором, взяти з собою паспорт та ідентифікаційний код. Донорам надається довідка про звільнення від навчання та роботи на один день.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що під час попереднього Дня донора, у Бучі охочих записували з розрахунку 12-15 людей на одну годину. Забір мав тривати 4 години, і 65 донорів набралося дуже швидко, ще зо 70 були в резерві.

Також Інформатор БІГ розповідав, що ірпінський донор врятував життя трьом людям.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору