Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Водій КП «Бучасервіс» Микола Коваленко ледь не загинув, допомагаючи  жителям окупованого міста

Виконуючи свої професійні обов’язки, аби забезпечити комунальні зручності бучанам під час окупації, водій аварійної служби КП «Бучасервіс» Микола Коваленко ледь не загинув від рашистської кулі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на КП «Бучасервіс».

Микола Олексійович каже, що день, в який ледь не закінчилося його життя, він запам’ятає назавжди. Він, водій КП «Бучасервіс», навіть в окупованому місті  продовжував допомагати жителям Ірпеня, виїжджаючи на виклики під час аварійних ситуацій. Він пробув в окупованій Бучі до 12 березня.

«Десь о 6:30 ранку ми отримали повідомлення, що по вулиці Енергетиків горить будинок. Ми зі слюсарем виїхали перекрити газ у квартирі, де живе інвалід. Напарник побіг засувки перекривати, а я залишився машину прогрівати – тоді ще морози були», – згадує Микола Коваленко.

Той виїзд мало не став фатальним. Адже в цей час потрапила під обстріл на Вокзальній колона рашистів. Вони нищили все на своєму шляху під час відступу.

«Я сиджу в машині і тут з-за кутка, як нізвідки, вибігає наш головний інженер Олександр Дзюба, та й кричить: «Тікай». Я заглушив двигун і тiльки-но відійшов, як пролунала низка пострілів – окупанти почали розстрілювати наше авто. Якраз з боку водія, де лічені секунди до того сидів я… Якби не Олександр, то мене уже й не було б… Не було б з ким вам розмовляти…».

Та 12 березня Миколі Олексійовичу довелося виїхати з Бучі – аби врятувати дружину, у якої стався інфаркт, тож її потрібно було терміново відвезти у лікарню.

Коли  Микола Коваленко 3 квітня повернувся у Бучу – це вже було звільнене від рашистів місто.

Він згадує перші години після повернення: «Приїхав, переодягнувся – і працювати. Без цього ніяк. Треба допомагати людям. Спочатку їздили розбирати понівечену техніку на Тарасівській, а потім видали нову робочу машину і я повернувся до роботи водієм».

У комунальників нині багато роботи. Микола Олексійович каже, що мріє про перемогу. Адже, крім усього, ще й дуже хоче нарешті відпочити.

Раніше  Інформатор БІГ розповідав про Артема Гончаренка – молодого ІТ-шника та громадського діяча, який мріє відбудувати БІГ-регіон.

Також Інформатор БІГ писав про спортивного тренера Михайла Лакея з Ірпеня, а також про Константина Гудаускаса – громадянина Казахстану з Бучі, який евакуював понад 200 людей.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: КП «Бучасервіс»

Нагору