Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

В Ірпені відкрили мурал «Ірпінь та Бахмут – міста відважних людей»

Уособленням загальної ідеї про те, що два міста у різних куточках України є стіною сили,  став стінопис «Ірпінь та Бахмут – міста відважних людей», який сьогодні відкрили в Ірпені.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Ірпінську міську  раду та з посиланням на власні джерела.

Зазначається, що ініціювала створення муралу українська рок-музикантка та композиторка Даша Суворова. Її рідним містом є Бахмут, але зараз вона проживає в Ірпені. Створив стінопис  український художник Іван Шульгін.

«Мурал має стати тим місцем, де кожна людина зможе прийти та поділитися своїм болем, знайти втіху та віддати шану», – йдеться у повідомленні.

Під час заходу Даша Суворова презентувала новий альбом

У зображення Даша Суворова заклала ідею паралелей між двома містами: Ірпінь став одним з перших міст, які зазнали рашистського удару на початку повномасштабного вторгнення, а Бахмут і Соледар нині мужньо тримають оборону. Зображення солі – як символ міст, що зазнали всіх жахів російського вторгнення.

Під час заходу Даша Суворова презентувала свій новий альбом «Мурали» та виконала кілька пісень для тих, хто прийшов на відкриття стінопису.

Раніше  Інформатор БІГ розповідав, що у парку «Центральний» в Ірпені до річниці відновлення енергоінфраструктури Київщини після деокупації відкрили нову скульптуру “Світло перемагає темряву”, присвячену самовідданій роботі енергетиків.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору