Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ТРЕШ

На Київщині перекрито міжнародний канал торгівлі людьми

Правоохоронці затримали чоловіка, який вербував жінок для сексуальної експлуатації за кордоном.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чоловіку, який вербував жінок для сексуальної експлуатації за кордоном.

У Telegram-каналах житель Сумщини разом зі спільниками пропонували молодим жінкам високооплачувану роботу в різних країнах світу, зокрема: в Греції, Франції, ОАЕ, Швеції, Німеччині й Норвегії.

Після того, як жінки погоджувались на обіцяні 1000 євро на день, організатор купував квитки, винаймав житло та переправляв через державний кордон України.

Здійснюючи на мешканку Київщини психологічний тиск, чоловік схилив її до роботи на території Німеччини, де вона повинна була надавати сексуальні послуги. Підозрюваний придбав для неї квиток на автобус та надав чіткі інструкції щодо її подальшого переміщення за кордон.

27 квітня правоохоронцям вдалося затримати мешканця міста Суми, якому наразі повідомлено про підозру за фактом вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану потерпілого (ч. 2 ст. 149 КК України).

За клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в  сумі 238 тис. грн.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що слідчі Київщини викрили двох осіб, які незаконно переправляли чоловіків через держкордон України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору