Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Гаврилівці відновили дитсадок «Веселка»

Зруйнований російськими загарбниками дитсадок «Веселка» у Гаврилівці Бучанської громади відновив роботу: функціонує 8 з 12 груп.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що російські військові під час бойових дій в регіоні тричі завдали ударів по території дитсадка. Було пошкоджено дах, фасад та стіни.

Ти часом під час окупації у підвалі ховались від обстрілів та жили 250 людей, серед яких – 50 дітей.

За словами директора садочка «Веселка» Наталі Розмаїтої, садочок не функціонував майже рік. У відновлення садочка було вкладено майже 10 млн грн. Садочок знову приймає дошкільнят з січня 2023 року. І зараз працює 8 груп з 12.

«Відбудувати заклад вдалося завдяки співпраці з фондом CESVI та італійським містом-побратимом Бергамо. На виділені кошти утеплили фасад, частково замінили дах, встановили 118 вікон, а також зробили капітальний ремонт опалювальної та електросистем», ідеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що в одному з найбільш зруйнованих внаслідок бойових дій сіл – Мощуні – у період з серпня 2022 року відновлено 148 житлових будинків І категорії руйнації.

Також Інформатор БІГ розповідав, що у Гостомельській громаді відновили вже 722 пошкоджені об’єкти.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору