Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Каннах покажуть унікальну 3D-виставку про окупацію Київщини з роботами Бенксі

Презентація кінематографічної 3D-виставки MURALS, яка розповість  про окупацію Київської області, відбудеться 18 травня у Франції.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики України.

Зазначається, що це буде світова прем‘єра унікального цифрового культурного проєкту. 3D-виставка MURALS розповість про  окупацію Київської області через призму малюнків Бенксі на розбомблених житлових будинках. Ініціатором проєкту є Артем Іваненко – український 3D-художник з Ірпеня.

«18 травня у Каннах Україна презентує унікальний цифровий культурний проєкт – захоплюючу 3D-кінематографічну виставку MURALS. У понеділок провели чергову зустріч з представниками та організаторами Каннського кінофестивалю і ще раз звірили годинники щодо майбутньої виставки», – повідомила заступниця міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар.

За її словами, прем’єра відбудеться на Cannes Next. Це інноваційна платформа Marché du Film, яка досліджує майбутнє кіно та розважального бізнесу.

ДОВІДКА. Проєкт MURALS презентується за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та створений за сприяння Польського інституту кіно у польській компанії ATM Virtual та українській Mriya Production.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що до кінця травня стінопис «Бахмут, з тобою Ірпінь!», встановлений на центральній площі Ірпеня, допрацюють з додатковим акцентом на Соледарі.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що графіті Бенксі в Ірпені під надійним захистом.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору