Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Від Дня пам’яті та примирення – до Дня пам’яті та перемоги

Сьогодні Президент Володимир Зеленський подав до парламенту  законопроєкт, яким пропонується встановити 8 травня Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Звернення Президента України.

У зверненні Володимир Зеленський наголошує на важливості повернення Україні  чесної історії без ідеологічних домішок.

“Ми ніколи не забудемо внесок українського народу в перемогу над нацизмом. І нікому не дамо стерти роль українців у цій перемозі, наших людей, того покоління, про яке бережемо пам’ять майже в кожній нашій родині. Ми не дозволимо присвоїти спільну перемогу народів антигітлерівської коаліції й не дамо брехати, ніби перемога могла відбутись і без участі якоїсь країни чи народу”, – зауважив Президент України.

Володимир Зеленський зазначає, що саме 8 травня – у день, коли в 1945 році набрав чинності Акт про беззастережну капітуляцію вермахту – більшість народів світу згадує велич перемоги над нацизмом, світ вшановує памʼять усіх, чиї життя забрала та війна.

«Сьогодні я подаю до Верховної Ради України законопроект, яким пропонується встановити 8 травня Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Ми ніколи не забудемо внесок українського народу в перемогу над нацизмом. І ми не дамо брехати, ніби перемога в тій війні могла відбутись і без участі якоїсь країни або народу. Як тоді ми разом знищували зло, так і зараз ми разом знищуємо аналогічне зло”, – йдеться у повідомленні.

З 2014 року Україна воює за свою цілісність і незалежність з рф – з країною, яка увібрала злочинні практики нацизму й комунізму, і зараз руйнує Україну, нищить мир у всій Європі.

«На жаль, зло повернулося. Хоч агресор тепер інший, у нього та сама мета – поневолення або знищення. І як тоді ми спиралися на спільну силу вільних народів, так і зараз ми бʼємося проти зла разом із вільним світом, разом із вільною Європою. І ми переможемо! Буде день нашої перемоги – День перемоги України», – підкреслив у своєму зверненні Президент України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що цієї ночі знову ворог знову атакував столицю дронами з різних напрямків. Наші захисники виявили і знищили над Київщиною  35 ворожих дронів – стовідсоткове влучання у “мопеди”.

Також Інформатор БІГ розповідав про те, що у ніч з 6 на 7 травня на Київщині тричі поспіль лунали сирени повітряних тривог з рекордно малим інтервалом. Під час останньої з них над столицею збито ворожий безпілотник.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору