Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Київська ОВА закликає міжнародних партнерів до відбудови дитсадків у Гостомелі

Нині в Гостомелі немає жодного діючого дитсадка, тож обласна влада активно залучає міжнародних партнерів до комплексної відбудови дошкільних закладів. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на  Київську ОВА.

Зазначається, що під час  зустрічі із представниками Міжнародної організації з міграції голова Київської ОВА Руслан Кравченко звернув увагу на пріоритетності  безпечного та комфортного  навчання, і розповів про проблему з дитсадками у Гостомелі.

У цьому селищі під час бойових дій російські окупанти значно пошкодили дитячі садки, і сьогодні не діє жоден. Сьогодні в цьому населеному пункті немає жодного діючого дошкільного закладу. Тому обласна влада активно взаємодіє з міжнародними партнерами у справі комплексної відбудови садочків.

«Днями зустрівся з представниками Міжнародної організації з міграції Робертом Моміні, Конрадом Клосом, Оленою Луканюк, Максимом Осаволюком. Запропонував міжнародним партнерам долучитися до відбудови дитячого садка «Веселка» в Гостомелі. Заклад, який відвідували понад 300 дітей, зруйнували російські окупанти. Цей дитячий садок був найбільшим на території громади», – зазначив Руслан Кравченко.

У КОВА розповідають, що у «Веселці», зокрема, вже відновили дах, замінили вікна, реконструювали вхідну групу, тривають роботи із заміни опалювальної системи.

Крім того, Руслан Кравченко обговорив із партнерами їх можливу участь в облаштуванні комфортних та якісних укриттів у школах. У «Веселці», наприклад, укриття буде облаштоване за кошти обласного бюджету.

«Наразі першочергово визначені 43 школи Київщини, які потребують будівництва укриттів, щоб 1 вересня діти повернулися до навчання», – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що на Київщині розглядають можливості ремонту комунальних гуртожитків, які  можна використати для комфортнішого проживання вимушених переселенців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору