Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Житло для переселенців: модульні містечка – тимчасовий варіант

На Київщині розглядають можливості ремонту комунальних гуртожитків, які  можна використати для комфортнішого проживання вимушених переселенців.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на офіційний сайт Київської  ОВА.

Зазначається, однією з основних проблем українців, яким довелося шукати прихистку  через війну, є відсутність житла.

«Наразі на Київщині є 16 модульних містечок для проживання ВПО. Однак це виключно тимчасове рішення», – підкреслив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Тож під час зустрічі з представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні Кароліною Ліндхольм Біллінг, Крістіаном Лангехенке та Оленою Тишкевич було обговорено можливості ремонту гуртожитків, які перебувають у комунальній власності, з тим, щоб у них влаштувати внутрішньо переміщених осіб з якіснішим комфортом.

Керівництво КОВА з міжнародними партнерами обговорили питання поліпшення житлових умов для ВПО

«Запропонував нашим міжнародним партнерам долучатися до співфінансування цього проєкту, щоб люди могли якомога швидше переїхати з модульних містечок до більш пристосованих для життя осель. Будівництво постійного житла для тих, хто втратив домівки – це тривалий процес. Тому обласна влада постійно шукає можливості, щоб забезпечити кращі умови для проживання внутрішньо переміщених осіб», підкреслив голова Київської ОВА.

Також під час зустрічі йшлося й про відновлення понищеного під час бойових дій житла Ірпені. Зокрема, про продовження роботи із заміни вікон у пошкоджених будинках, та про комплексне відновлення мікрорайону «Ірпінські Липки», – зазначається у повідомленні КОВА.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 12 модульних будинків встановлено у Бородянській громаді.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з Facebook-сторінки Руслана Кравченка

Нагору