Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

12 модульних будинків встановлено у Бородянській громаді

Найближчим часом модульні будинки у Бородянській громаді приймуть нових мешканців.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на офіційний сайт Бородянської селищної ради.

Зазначається, що ці модульні будинки встановили завдяки співпраці з Мінрегіоном, Київською обласною військовою адміністрацією та Посольством Фінляндії в Україн.

«Комісійно було визначено їхніх майбутніх користувачів у Загальцівському, Качалівському, Мирчанському, Новозаліському, Новокорогодському, Шибенському старостинських округах і Бородянці. Після облаштування тергромадою відповідних майданчиків для спорудження цих будинків, Бородянська селищна рада звернулась до ДТЕК КРЕ щодо централізованого підключення будинків до 3-фазного енергопостачання. Їхні господарі  найближчим часом отримають ключі від свого нового житла та зможуть порадіти новим комфортним оселям», – йдеться у повідомленні.

Загалом на Київщині, як повідомляє Київська ОВА, облаштовано 16  модульних  містечок на 7,5 тисяч осіб. І наразі є можливість для заселення, адже 3,5 тисячі місць – вільні.

Втім, за словами голови Київської ОВА Руслана Кравченка, модульні містечка є винятково тимчасовим рішенням. А щодо  відбудови пошкодженого житла – Київщина вже розробила кілька відповідних обласних програм.

«Уже ухвалені програми щодо відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на Київщині та програма «Нова оселя», що передбачає придбання нового помешкання в багатоквартирних будинках. Працюємо над переобладнанням комунальних обʼєктів під житло. Крім того, наразі збираємо інформацію щодо кількості недобудов на Київщині», – зауважив Руслан Кравченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що в одному з найбільш зруйнованих внаслідок бойових дій сіл – Мощуні – у період з серпня 2022 року відновлено 148 житлових будинків І категорії руйнації.

Також Інформатор БІГ розповідав, що у Гостомельській громаді відновили вже 722 пошкоджені об’єкти.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору