Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Майстер-сантехнік КП «Бучасервіс» Юрій Чешко у перші дні війни лагодив зруйновані рашистами комунікації у місті

У перші дні війни у майстра-сантехніка КП «Бучасервіс» Юрій Чешко роботи було багато, як ніколи – щоб бучанці не залишались без води і тепла.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на КП «Бучасервіс».

У комунальному підприємстві розповідають, що Юрій Чешко працює майстром-сантехніком КП «Бучасервіс» уже 24 роки, і його знають як сумлінного співробітника, який навіть під обстрілами у перші дні війни робив усе, щоб не залишити бучанців без комунальних послуг.

За словами Юрія Григоровича, роботи було дуже багато. Тож  забути перші дні повномасштабного вторгнення він навряд чи зможе.

«Цілий день 24 лютого ми ремонтували водопровід на провулку Героїв Майдану, 25. Щоб бучанці не залишилися без води. На наступний день рашисти розбили опалення на Вокзальній, 129-А. Ми з хлопцями приїхали і туди – замінювали трубу й запустили все в роботу. Під час окупації робити це було вкрай складно. Та про страх ніхто не думав – ми намагалися триматися разом і допомагати усім, чим можемо», – згадує чоловік.

У КП «Бучасервіс» зауважують, що Юрію Чешку дивом вдалося вибратися з окупованої Бучі лише 10 березня. Він  пішки добирався до романівського мосту через річку Ірпінь, до «дороги життя», а  звідти волонтери евакуювали його до Києва разом із іншими вцілілими бучанцями. Юрій Григорович каже, що ще й пощастило, що тоді росіяни не стріляли в людей.

«У рідну Бучу чоловік повернуся 14 квітня і того ж дня повернувся до роботи. Мріє зараз пан Юрій лише про одне – Перемогу. І вірить: чекати залишилося вже недовго!», – зауважують у КП «Бучасервіс».

Юрій Чешко ділиться:  «Хочеться, щоб діти жили під мирним небом і просто раділи життю».

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що, виконуючи свої професійні обов’язки, аби забезпечити комунальні зручності бучанам під час окупації, водій аварійної служби КП «Бучасервіс» Микола Коваленко ледь не загинув від рашистської кулі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: КП «Бучасервіс»

Нагору