Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Нічна атака обійшлася росії у майже 120 мільйонів доларів

Підрахунок вартості ракет, випущених по Україні, показав, що атака, яку здійснила у ніч з 15 на 16 рф по Україні, обійшлася ворожій країні майже у 120 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Економічну правду, яка провела такі підрахунки, вивчвши кількість випущених сьогодні вночі повітряних цілей.

Загалом росія вночі випустила по Україні 6 аеробалістиних ракет “Кинджал”, 9 крилатих ракет “Калібр”, 3 балістичні/зенітні ракети (тип уточнюється), 6 ударних БПЛА Shahed-136/131, 3 БПЛА “Орлан”, SuperCam.

«За даними Forbes, ракета “Калібр” коштує 6,5 млн дол, тобто загальна вартість випущених снарядів вночі становить 58,5 млн дол. Гіперзвукова ракета Х-47 “Кинджал” може коштувати від 10 млн дол і вище, загальна вартість 6 пусків – 60 млн дол.Іранські ударні безпілотники Shahed-136/131, згідно з інформацією у відкритих джерелах, коштують від 20 тис дол до 50 тис дол за одиницю. В середньому, 6 таких БпЛА коштували 280 тис долРосійський безпілотник “Орлан-10” коштує, за оцінкою Генштабу, 100 тис дол. Даних щодо ціни безпілотника SuperCam у відкритих джерелах немає, тому припустимо, що вона близька до ціни БПЛА “Орлан-10”. Відтак, 3 дрони коштували 300 тис дол. Отже, загалом ракети та безпілотники, випущені по Україні у ніч на 16 травня коштували 119,08 млн дол.», – ідеться у повідомленні.

Але це – тільки вартість ракет. Якщо ж додати інші витрати, то вийде що вартість нічної атаки набагато вища.

Нагадаємо, сьогодні Інформатор БІГ повідомляв, що у ніч з 15 на 16 травня на Київщині тричі лунали повітряні тривоги. Було гучно, як ніколи. Ворог випустив по Україні 18 ракет, і всі вони були знищені силами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗСУ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору