Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Нічні атаки: збито всі ворожі цілі

У ніч з 15 на 16 травня на Київщині тричі лунали повітряні тривоги. Було гучно, як ніколи. Ворог випустив по Україні 18 ракет, і всі вони були знищені силами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗСУ.

Про це повідомляє кореспондент Інформатор БІГ з посиланням на пост у Telegram-каналі Головнокомандувача ЗСУ.

Зазначається, що російські загарбники атакували Україну з північного, південного та східного напрямків. Було випущено 18 ракет різних типів повітряного, морського та наземного базування.

«З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, «Іскандер-М»). Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України. Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу Shahed-136/131, а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10», Supercam», – зазначається у повідомленні.

У столиці, на її околицях, у тому числі в БІГ-регіоні було дуже гучно. З початку травня це була восьма атака на Київ.

«Вона була винятковою за своєю щільністю – максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу», зауважив  начальник КМВА Сергій Попко.

Пожежу, яка виникла внаслідок падіння уламків ракет у столиці, долали рятувальники

Міський голова Києва Віталій Кличко розповів про наслідки збиття ворожих повітряних цілей у столиці. У кількох районах упали уламки ракет.  Так, у Соломʼянському районі,  внаслідок падіння уламків ракети,  загорілось кілька авто. Ушкоджена будівля площею 200 м кв.  Троє постраждалих. В Оболонському районі, та в лісопарковій зоні Дарницького району, де впали уламки, постраждалих немає. Пошкоджено два авто.

Уламки ракети впали і на територію столичного зоопарку. “На щастя, ніхто з тварин та працівників не постраждав. Загоряння не було. Уламком ракети пошкодило зелені насадження, але всі поламані гілки вже прибрали. Зараз із тваринами проводять антистресові заходи. І сьогодні, як зазвичай, о 10:00 зоопарк відкриється для відвідувачів”, — зазначив Віталій Кличко.

Наслідки падіння уламків ракети на території зоопарку

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що вночі 13 травня 2023 року ворог атакував Україну з північного та південного напрямків ударними БПЛА іранського виробництва «Shahed-136/131».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору