Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпінській громаді пожежі в екосистемах виявляють за допомогою дронів

Рятувальники та КП «Муніципальна варта» використовують аеромоніторинг для швидкого виявлення осередків загорянь.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на  КП «Муніципальна варта» Ірпінської міської ради.

Зазначається, що загострюється ситуація з пожежами в екосистемах, тому співробітники ДСНС та  Муніципальної варти Ірпеня обстежують екосистеми громади, аби вчасно виявити нові осередки горіння.

А в місцях, де були часті пожежі та де залягають торфовища, використовують можливості аеророзвідки – аби виявити місця горіння, спалювання сухої трави, та паліїв. Зауважується, що аеророзвідку використовують тільки після отримання спеціального дозволу.

«Поряд з цим учасники спеціальної моніторингової групи, до якої входять рятувальники Бучанського району і представники КП «Муніципальна варта», спілкуються з громадянами та застерігають від провокування пожеж в екосистемах, розповсюджують відповідні брошури та листівки. Під час заходів, велику увагу приділяємо місцям, де виникнення загорянь є найбільш ймовірним, та територіях, розташованим безпосередньо біля лісостепових зон», – ідеться у повідомленні.

На щастя моніторинг осередків загоряння не виявив.

Однак пильність втрачати не можна.

Тим більше, що Укргідрометцентр попередив про надзвичайний рівень пожежної небезпеки по Київській області та Києву  16-18 травня.

ГУ ДСНС України у Київській області закликає всіх: «Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише пильність та дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків».

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що 15 травня На Вишгородщині загорілось 15 га лісової підстилки

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: КП «Муніципальна варта» Ірпінської міської ради

Нагору