Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Ворзелі будують модульне містечко для переселенців

Модульне містечко, що нині споруджується у Ворзелі, є дослідницьким проектом, який стартував, коли забудовник мав чверть необхідних для фінансування будівництва коштів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що це модульне містечко споруджується у межах проєкту RE:Ukraine Housing, який впроваджує українська компанія Balbek Bureau. Воно розташується поруч із Курортним проспектом, по вулиці Кленовій.

«Проєкт некомерційний та дослідницький. Завдяки партнерам та спонсорам ми зібрали 1/4 суми, необхідної для реалізації та запуску всього комплексу, що дає нам впевненість стартувати», — каже Слава Балбек, засновник Balbek Bureau.

Тож тут уже почали прокладати комунікації.

Так виглядатиме модульне містечко

У містечку окрім житла, яке забезпечить всі базові потреби мешканців, тут буде простір дозвілля, центр взаємодії переселенців та місцевої громади. А також –  конференц-зала, спортивно-реабілітаційна зона з кабінетами реабілітолога, психолога, масажиста. Для хлопчиків і дівчаток облаштують дитячий майданчик.

Планується, що після 18 місяців експлуатації все споруджене на цій ділянці, перейде у загальне користування Бучанської громади.

На будівельному майданчику

Також Бучанська міська рада повідомляє, що це перше із низки містечок, запланованих Balbek Bureau для переселенців. Пізніше ще одне містечко збудують у Бучі. Також подібні об’єкти хочуть спорудити у Луцьку та на Тернопільщині.

Незабаром у модульному містечку будуть новосілля

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що 36 ірпінських родин отримали нове житло.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Бучанська міська рада

Нагору