Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Десята повітряна атака на Київщину в травні: знищено всі повітряні цілі

У ніч з 18 на 19 травня понад 4 години на Київщині тривала повітряна тривога. Ворог атакував область безпілотниками, які знищили сили ППО.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на голову Київської ОВА Руслана Кравченка.

Зазначається, що рашистські БпЛА збили наші протиповітряні сили.

«Фактів влучань в області не зафіксовано. Інформація про постраждалих також відсутня. Внаслідок падіння уламків у двох місцях було виявлено загорання лісової підстилки. Пожежі оперативно ліквідовано. Дякуємо ППО за професіоналізм та збережені життя українців!», – зазначається у повідомленні.

Начальник КМВА Сергій Попко деталізував, що, за попередніми даними, ворог знову запустив баражуючі боєприпаси «Shahed».

«З тактичного огляду, це був напад у кілька хвиль, з короткими інтервалами між атаками. Такою тактикою кремлівське зло намагається виснажити нашу ППО, а також психологічно впливати на цивільне населення. Не дочекаються!», – підкреслив Сергій Попко.

У Повітряних Силах ЗС України  розповіли, що сьогодні ворог запустив загалом по Україні з північного та південно-східного напрямків ударні дрони «Shahed-136/131»,  та крилаті з кораблів у Чорному морі – ракети «Калібр».

«Зафіксовано пуски 22 «шахедів» та шести «Калібрів». Протягом цієї нічної атаки силами та засобами протиповітряної оборони повітряних командувань «Центр», «Захід» та «Південь» Повітряних Сил ЗС України знищено три крилаті ракети та 16 ударних дронів», – йдеться у повідомленні.

Учора Інформатор БІГ повідомляв, що у Київській області внаслідок російської повітряної атаки уламки збитих ракет впали на подвір’я приватних будинків.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих джерел

Нагору