Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Києві зникнуть назви станцій метро «Дружби народів» та «Площа Льва Толстого»

У столиці триває дерусифікація: станцію метрополітену «Дружби народів» перейменували на станцію «Звіринецька», станцію «Площа Льва Толстого» назвали «Площею Українських Героїв».

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київського міського голову Віталія Кличка.

Зазначається, шо учора Київрада дерусифікувала 26 міських об’єктів. Окрім змін назв станції метрополітену «Дружби народів» на станцію «Звіринецька», а станції «Площа Льва Толстого» – на «Площу Українських Героїв», дали нову назву станції метро, яка ще не збудована, і мала проектну назву «Проспект Правди». Тепер вона називається  «Варшавська».

«Також перейменували низку вулиць та провулків в різних районах столиці. Загалом у Києві нові назви вже отримали 314 міських об’єктів.  Процес дерусифікації в Києві триває. Дуже важливо назавжди позбавити столицю від радянських і російських назв та символів, пов’язаних з країною-агресором», – зауважує Віталій Кличко.

ДО РЕЧІ. Масову кампанію в Україні бойкоту російської культури зафіксувала й американська газета The Washington Post.По всій країні офіційні особи та активісти скидають монументи, прибирають назви вулиць та закладів і інші символи радянської ери та царизму”, цитує НСЖУ повідомлення The Washington Post.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на сесії Бучанської міської ради узгодили нові назви вулиць, провулків та площ Бучі, а також селищ громади. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих джерел

Нагору