Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Жителям Ірпеня допоможуть встановити нові вікна

Київщина отримає вікна на 1 млн дол. для встановлення замість пошкоджених внаслідок бойових дій. Серед міст, яким нададуть таку допомогу – Ірпінь.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що вікна на суму 1 млн дол для встановлення на об’єктах, пошкоджених внаслідок повномасштабного вторгнення росії  Київська область отримає від некомерційної організації Global Empowerment Mission у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта (HGBF).

«Підписали із засновником GEM Майком Каппоні відповідний меморандум про співпрацю», – зазначив Руслан Кравченко.

За його словами, одне з міст, якому необхідна така допомога – Ірпінь, адже через пошкоджене житло, у тому числі через відсутність вікон, люди не можуть повернутися додому.

«Завдяки програмі вікон GEM HGBF вже було замінено понад 11 тис. склопакетів у будинках Полтави, Запоріжжя, Бучі, Ірпеня, Миколаєва, Харкова та Умані. Програма також включає заміну вікон у школах, садках та лікарнях. Наше завдання – провести всі необхідні роботи у стислі терміни – до початку опалювального сезону», – підкреслив Руслан Кравченко.

Окрім того, на зустрічі йшлося про облаштування укриттів у школах та про забезпечення закладів освіти шкільними автобусами. А ще – про комплексну відбудову приватного та багатоквартирного житла в Броварському й Бучанському районах. Голова Київської ОВА разом із Майком Каппоні обговорили можливість залучення GEM до внутрішнього облаштування 70 приватних будинків в Ірпені, які комплексно відбудують.

«Домовленості з GEM є прикладом конструктивної та ефективної співпраці. Це також сигнал для інших міжнародних партнерів. Лише разом ми зможемо вирішити проблему біженців та повернути українців додому якомога швидше. Вдячний нашим друзям за колосальну підтримку у відновленні Київщини», – зауважив Руслан Кравченко.

Побували представники благодійної організації «GEM»  Global Empowerment Mission і в Гостомелі. Як повідомляє Гостомельська селищна військова адміністрація, тут відбулася робоча зустріч, мета якої – плідна співпраця Гостомельської СВА та благодійної організації «GEM» задля допомоги Гостомельській громаді у відновленні та відбудові.

«У межах візиту іноземні партнери оглянули зруйнований внаслідок бойових дій міжнародний аеропорт «Антонов», що у Гостомелі, а також літак АН-225 «Мрія», – зазначається у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що державна допомога єВідновлення запрацювала на території Київщини.

Нагадаємо, Інформатор БІГ розповідав про те, що з 10 травня в Україні стартувала програма «єВідновлення», у межах якої люди зможуть отримати кошти на ремонт їхніх домівок, які постраждали через повномасштабне вторгнення росіян.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору