Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Нові можливості співпраці: Ірпінь відвідав Посол Султанату Оман

Посол з особливих доручень Султанату Оман шейх Абдулазіз бін Абдалла Аль-Гінаї хоче допомогти відновити Місто-герой Ірпінь і знайти йому місто-побратим у своїй країні.

Про повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що посол побував у Ірпені учора, 19 травня, у межах свого візиту в Україну.

Під час розмови з керівництвом міста йшлося про звільнення Ірпеня, про проєкти відновлення, про допомогу, яка потрібна у відбудові соціальної інфраструктури та житла у місті.

«Шейх Абдулазіз бін Абдалла Аль-Гінаї зазначив, що дуже хоче, щоб уже завтра війна в Україні закінчилась і повністю поділяє ініціативи щодо співпраці», – ідеться у повідомленні.

Також говорили про міста – побратими в різних країнах світу, з якими співпрацює Ірпінська громада. І, можливо, з часом Ірпінь матиме місто-побратим ще в одній країні.

«Під час зустрічі Посол з особливих доручень Султанату Оман шейх Абдулазіз бін Абдалла Аль-Гінаї запропонував знайти регіон або місто в своїй країні, яке стало б побратимом Ірпеня. Також зазначив, що цю пропозицію передасть Уряду Оману. З нашого боку ми підготуємо всі необхідні запити і листи про допомогу у відбудові нашого міста», – зауважують у Ірпінській міській раді.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що в Ірпінь з офіційним візитом завітала Парламентська делегація зі Швеції

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору