Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Ворожа атака: наші ППО відмінусували 20 дронів та «Мерилін»

Під час чергового запуску російських ударних безпілотників  у ніч з 19 на 20 травня сили ППО знищили 18 «шахедів», які летіли на Київщину, решту – в інших регіонах України.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Зазначається, що всі 18 ударних дронів «Shahed-136/131», які були спрямовані на Київщину, знищено  силами та засобами повітряного командування «Центр» Повітряних Сил.

«Також наприкінці доби 19 травня на східному напрямку в зоні відповідальності повітряного командування «Схід» знищено два ударні дрони типу «Shahed», а на південному напрямку в зоні відповідальності повітряного командування «Південь» знищено розвідувальний БпЛА «Мерлін-ВР», – йдеться у повідомленні.

На Київщині, як повідомив голова КОВА Руслан Кравченко, жертв та постраждалих немає. “Попередньо пошкодження внаслідок падіння уламків відсутні”, – йдеться у повідомленні.

Як розповів начальник КМВА Сергій Попко, під час збиття дронів, внаслідок  падіння уламків, у столиці зафіксовано такі пошкодження: у Дніпровському районі загорівся житловий будинок, у Дарницькому –  пошкоджено будівлю СТО та припарковані автівки, у Печерському – повибивало вікна в житлового будинку, у Соломʼянському – постраждало дорожнє покриття і машини.

«Інформації щодо потерпілих наразі не надходило», – зазначив Сергій Попко.

Коментуючи одинадцяту за травень ворожу атаку, начальник КМВА зазначив: «Ворог усіма силами намагається нанести ураження по ключових обʼєктах в Києві і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Крім того, у такий спосіб рашисти прагнуть тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення. Тому вони практично щодобово атакують Київ з повітря».

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у ніч з 18 на 19 травня понад 4 години на Київщині тривала повітряна тривога. Ворог атакував область безпілотниками, які знищили сили ППО.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору