Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Система відеонагляду на Київщині допомагає розкривати злочини

Сьогодні, 23 травня, у ситуаційному центрі поліції Київщини правоохоронці показали, як працює новітня система відеонагляду з функцією розпізнавання облич та розповіли про розкриті з її допомогою кримінальні провадження.

Про повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на поліцію Київщини

Зазначається, що інтегровані камери з функцією розпізнання облич, які встановлено на Київщині, істотно підвищили можливість пошуку, виявлення та ідентифікації окремих категорій осіб. А ще – завдяки їм можна оперативніше розкривати злочини, а також попереджати скоєння злодіянь. Так, лише за останній місяць функціонування камер, завдяки інформації, отриманій з них, вдалося ефективніше розкрити низку тяжких та особливо тяжких злочинів на території області, пошуку безвісно зниклих, у тому числі неповнолітніх.

Правоохоронці Київщини підкреслюють, що система «Безпечна Київщина» стала єдиним інформаційним простором системи безпеки для українських громад, яка  забезпечує відеофіксацію транспортного і пішохідного трафіку.

Під час заходу працівники управління кримінального аналізу показали, як діє  функція ідентифікації на і розповіли історії громадян, яким правоохоронці допомогли завдяки таким камерам.

 

«Життя, безпека, добробут і комфорт людей – найбільша цінність. Під час війни особливо важливо підвищувати особисту безпеку громадян на всіх рівнях. Тому активно продовжуємо модернізовувати систему безпеки на Київщині. Активно працюємо над тим, щоб їх кількість в області збільшувалася. Київщина має бути по-справжньому безпечною. А мешканці області впевненими, що знаходяться під постійним та надійним захистом», — зауважив очільник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Також правоохоронці звернули увагу, що з початку повномасштабного вторгнення росіяни знищили майже 30% камер відео спостереження. Однак  після деокупації районів Київщини правоохоронці активно відновлюють систему безпеки.

«У 2019 році в системі працювало лише 18 камер. За останній час інтегровано 500 камер з функцією розпізнання обличчя. Наразі загалом функціонує 1883 камер відеоспостереження, з них 480 мають властивість розпізнавання номерних знаків транспортних засобів, та 905 оглядових камер. Завдяки цьому, ми маємо значне зниження злочинності та оперативне розкриття злочинів за гарячим слідом», — зазначив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Голова КОВА Руслан Кравченко зауважив, що Київщина має бути по-справжньому безпечною.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що відтепер замінити посвідчення водія можна  за кілька кліків  у застосунку Дія, при цьому медичну довідку про придатність до керування транспортними засобами додавати не треба.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору