Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

День Героїв пропонують зробити офіційним святом

День Героїв –це свято було встановлене у 1941 році на честь українських борців за самостійну соборну Українську державу. Поки що його відзначають неофіційно, але на сайті е-петицій Президента України вже розміщено петицію про надання йому офіційного статусу.

Про повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на ресурс yurfact та на сайт е-петицій Президента України.

«День Героїв (Свято Героїв) – це неофіційне українське свято, яке щороку відзначають 23 травня. Встановлене воно на честь українських вояків та воячок – борців за самостійну соборну Українську державу. А саме: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, УГА, ОУН, УПА, Героїв Небесної Сотні та московсько-української війни», – йдеться у повідомленні.

25 квітня 2023 року на сайті е-петицій Президента України  розміщено петицію “Про встановлення Дня Героїв”. Нині петиція набрала 3277 голосів з 25 тисяч необхідних.

“Споконвіків українці шанують своїх героїв. Тих, які своєю кров’ю жертвували для захисту рідного краю. Князь Святослав Хоробрий, козацький полковник Іван Богун, адвокат Микола Міхновський, полковник Євген Коновалець, журналіст Симон Петлюра, молодший лейтенант Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі» були героями. Вони хотіли жити і творити, для себе, для родини, для України. Але кожного з них покликав Меч захисту Батьківщини. І кожен з них був змушений покинути свою справу, свою родину і битися. За захист родини і захист Батьківщини… Кожен з них потребує належного вшанування”, – зазначається в петиції.

 Тим часом День Героїв набуває поширення в Україні. Голова Київської ОВА Руслан Кравченко  зазначив, що День Героїв – свято про велич духу українського народу.

«Сьогодні вшановуємо всіх, хто в різні часи присвятили і продовжують присвячувати себе боротьбі за незалежність та свободу України. Дякуємо кожному і кожній, завдяки кому ми вистояли і продовжуємо чинити опір. Сьогодні за нашу незалежність ми сплачуємо надвисоку ціну. Шануємо і поважаємо тих, хто попри все продовжують звільняти нашу країну від російських окупантів. Вічна памʼять тим, хто віддав своє життя за свободу. Дякуємо всім Героям та Героїням!», – зазначається у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що сьогодні, 23 травня, в Україні відзначається професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору