Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Гаврилівському старостаті комунальникам допомагає сонце

Власне альтернативне живлення – на сонячній енергії – з’явилося на станції водопідготовки та знезалізнення Гаврилівського старостату.

Про повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається,що встановлення сонячних батарей є першим кроком до енергонезалежності Бучанської громади, і цей крок уже зроблено. Таким чином рівень енергоефективності у громаді посилюється.

Задля ефективного перетворення сонячної енергії для якісного обслуговування підприємства встановлені панелі потужністю 70 кВт.

«Запуск їхньої роботи — важливий досвід для нас, адже у майбутньому плануємо втілювати такі проєкти й в інших населених пунктах Бучанської громади. Стати ближчими до зеленого відновлення країни нам вдалося завдяки співпраці КП «Теплокомунсервіс» та Європейським банком реконструкції та розвитку», – зазначається у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Буча перейматиме досвід Японії у зеленій енергетиці, а тому проведе пілотний проєкт «Зелений водень».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору