Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Під суд піде офіцер рф, який під час окупації Ірпеня убив беззбройного чоловіка

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо військового рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 1, 2 ст. 438 КК України): офіцер  розстріляв беззбройного мирного жителя.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Зазначається, що розслідування встановило —  командир 31 окремої десантно-штурмової бригади повітрянодесантних військ збройних сил рф разом з іншими військовими  рф проводили спеціальні рейди у тимчасово окупованому Ірпені у березні минулого року.

«Вони жорстоко, образливо та принизливо ставилися до цивільних громадян України, які не брали участі у бойових діях. Таким чином окупанти намагалися виявляти патріотично налаштованих жителів. Люди вимушені були переховуватися від військ рф. При виявленні таких громадян вони здійснювали перевірки та так звані допити, застосовуючи фізичне та психологічне насильство», – йдеться у повідомленні.

В Офісі Генпрокурора розповідають про жахливі випадки.

Так, 25 березня 2022 року, під час обходу квартир у ЖК «Зелений будинок на Мечникова», командир, через явну неповагу до українців, різко вирвав частину волосся з голови жінки 1949 року народження, а також ударив її прикладом вогнепальної зброї в обличчя, вибивши зуби.

«В одній із квартир окупанти виявили місцевого мешканця. У зв’язку з відсутністю у чоловіка документів, командир відвів його за будинок до дитячого майданчику та вистрелив потерпілому у голову з автоматичної зброї. Сусіди знайшли тіло чоловіка наступного ранку та тимчасово поховали його у парку біля будинку», – зазначається у повідомленні.

ДОВІДКА.  Досудове розслідування веде- ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – ДЗІСД НП України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що генералу рф, який наказав знищити «Мрію», СБУ повідомила про підозру.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору