Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Генералу рф, який наказав знищити «Мрію», СБУ повідомила про підозру

Служба безпеки України повідомила про підозру російському генерал-лейтенанту Анатолію Концевому, який віддав злочинний наказ про знищення літака «Мрія».

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на СБУ.

Зазначається, що Службою  безпеки зібрано доказову базу на генерал-лейтенанта російської армії Анатолія Концевого, який бере участь в агресивній війні проти України. Будучи заступником командувача повітряно-десантними військами зс рф, саме він на початку повномасштабного вторгнення віддав наказ про тимчасове захоплення стратегічно важливого Гостомельського аеропорту. Тоді ж російськими військовими було знищено найбільший у світі український літак АН-225 «Мрія».

Концевой для штурму аеродрому в Україні задіяв підрозділи спецпризначення повітряно-десантних військ та армійської авіації російської федерації.

«Встановлено, що російський генерал входить до складу вищого військового командування зс рф і брав безпосередню участь у плануванні, підготовці та здійсненні збройної агресії проти України. За даними слідства, ще з 2019 року він організував на території росії та білорусі підготовку ворожих десантників до ураження та захоплення стратегічних наземних цілей на території нашої держави. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Концевому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою осіб). Санкція статей передбачає покарання до 15 років тюрми», – йдеться у повідомленні.

Також СБУ зауважує, що нині тривають комплексні заходи для притягнення генерала країни-агресора до відповідальності за скоєні злочини проти України. Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що сержанту збройних сил рф, який стріляв у мирного мешканця Бучі, повідомили про підозру.

Також Інформатор БІГ розповідав, що правоохоронці оголосили підозру військовослужбовцям рф, які під час окупації Київщини розстріляли автомобілі цивільних.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору