Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У «Ліцеї Петропавлівському» відкрився  Клас безпеки

Клас безпеки на базі комунального закладу загальної середньої освіти «Ліцей Петропавлівський» став другим у Борщагівській громаді.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на ДСНС Київщини.

Зазначається, що у Київській області активно впроваджується проєкт відкриття новітніх Класів безпеки. Відкриття  уже другого сучасного Класу безпеки у Борщагівській ТГ було організоване у вигляді свята для юних школярів та для колективу навчального закладу.

«Для першого уроку в новому класі рятувальники продемонстрували цікаві презентації на тему дотримання правил пожежної безпеки та як діяти у разі виникнення різного роду надзвичайних ситуацій. Найцікавішим виявилась пожежна естафета, де у формі гри діти опановували майбутню професію рятувальника. Школярі змагались у майстерності та вправності, хто швидше вдягне екіпіровку пожежного та подасть воду на гасіння імпровізованої пожежі. Під гучні оплески та вболівання однокласників, як завжди, перемогла дружба», – зазначається у повідомленні.

Креативні заняття захоплюють школярів

Як зауважує Київська ОВА, в області загалом створено вже 50 Класів безпеки. Зокрема, цього тижня такі класи відкрили у Дмитрівській, Гатненській та Рокитнянській громадах.

ДОВІДКА. Мета проєкту «Класи безпеки» – формування у здобувачів освіти навичок безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану та післявоєнний період, навичок надання домедичної допомоги, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій тощо.

Рятувальники розповіли дітям про правила безпеки

Коли урок перетворюється у веселу розвагу

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що сьогодні, 27 травня, о 12:00 у Бучанському міському парку стартує «Ярмарок здоров’я» з тренінгами та розвагами для дітей і дорослих.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору