Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Поліцейські офіцери громади: щоб люди відчували безпеку

На початку вторгнення російських окупантів на Київщину поліцейські офіцери Бородянської громади допомагали людям під час евакуації, а після звільнення краю боролися із мародерством і повернули власникам викрадене майно.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на допис у Telegram-каналі Бородянської територіальної громади.

Сьогодні – добра нагода, щоб звернути особливу увагу на роботу  правоохоронців громад. Адже 5 років тому 28 травня в Україні було запроваджено новий проєкт –«Поліцейський офіцер громади» з метою наблизити до жителів населених пунктів послуги із охорони громадського порядку та профілактики правопорушень.

У Бородянській громаді проєкт запроваджено з 2021 року.

Поліцейські офіцери Бородянської громади Сергій Галанзовський та Олег Маєвський звернули увагу на те, що вони прагнуть довіру населення до поліції, щоби в кожному невеличкому населеному пункті люди відчували безпеку.

«І головне: ми завжди відкриті для людей. Свого часу ми обрали цей непростий шлях, зрозумівши, що, як місцеві на місцях, потрібні нашим мешканцям. І для нас головне, аби наша громада була безпечна», – зауважують правоохоронці.

Також вони згадують свою роботу у час, коли розпочалось вторгнення російських окупантів на Київщину. Тоді вони допомагали, як могли, людям під час евакуації, були й бойові зіткнення з військовими рф. Багато людей були свідками роботи поліцейських.

«Після звільнення Бородянщини ми затримували мародерів, організували склад викрадених та знайдених речей і таким чином багато майна повернули власникам. Коли зараз мешканці звертаються з подібних питань – ми відразу реагуємо. Тож закликаємо бути свідомими і небайдужими!», – кажуть офіцери.

Втім, зазначається що у Бородянській громаді має бути ще 2  таких фахівці.

«Меморандум про співпрацю між Нацполіцією та Бородянською селищною радою було укладено ще в 2020 році. Згідно нього має бути 3 станції(дільниці): у Бородянці та в Загальцівському і Новозаліському старостинських округах», – йдеться у повідомленні Бородянської територіальної громади, яка висловила  сердечну вдячність  Олегу Маєвському та Сергію Галанзовському за професіоналізм, забезпечення прав та свобод людини у важкий час війни, вірність присязі та відповідальне ставлення до служби.

ДОВІДКА. На Київщині нині функціонує 66 станцій. Службу на них несуть 109 поліцейських офіцерів громад.

 «Вітаю поліцейських офіцерів громад з професійним святом! Кожен із вас є водночас помічником та вихователем, захисником закону і правопорядку свого краю. Дякую за чесну та віддану службу!» — зауважив  очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що при Київській ОВА створять центр підтримки цивільного населення.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Telegram-канал Бородянської територіальної громади

Нагору