Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Наймасованіша атака на Київщину: вночі знищено 52 ворожі дрони

Майже 6 годин тривала повітряна тривога на Київщині у ніч з 27 на 28 травня 2023 року. Ворог атакував Україну 54 іранськими ударними дронами Shahed-136/131. Наші захисники збили 52 з них, і понад 40 – над областю та столицею.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Зазначається, що рекордну кількість дронів-камікадзе ворог запустив з північного напрямку (Брянська область) та південного – (Краснодарський край).

Як повідомляв уночі під час відстеження ситуації Інформатор на власному Telegram-каналі, ворожі безпілотники летіли через Бородянку, Макарів,Немішаєве, Клавдієве.

Загальна ситуація

«Чергову нічну атаку ворог спрямував на військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури держави в центральних регіонах країни, зокрема на Київщину. Тут, у зоні відповідальності повітряного командування “Центр”, знищено більшість ударних дронів. Також до відбиття атаки залучено сили та засоби повітряного командування “Південь” та повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України та протиповітряну оборону інших складових Сил оборони України», – йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Київщина

З початку травня це була чотирнадцята повітряна атака на Київщину. Завдяки ефективній роботі ППО всі ворожі цілі були знищені.

Постраждав будинок внаслідок падіння уламків дрона

«Фактів влучань не зафіксовано. Внаслідок падіння уламків в одній із громад є незначні пошкодження приватного будинку – вибиті вікна, в іншій – вибило вікна в одному із закладів харчування. Відповідні служби вже працюють над усуненням наслідків атаки. Власникам пошкоджених будівель буле надана вся необхідна допомога.

Крім того, падіння уламків призвело до лісової пожежі та займання трав’яної підстилки в декількох місцях. Вони оперативно локалізовані. Також зафіксовано загоряння причепу вантажного автомобіля – пожежа ліквідована, ще в одній з автівок пошкоджені вікна», – зазначив Голова ОВА Руслан Кравченко.

Він уточнив, що оперативні групи продовжують роботу з фіксування наслідків падіння уламків.

Київ

«Сьогодні ворог вирішив «привітати» киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БпЛА. Попередньо, це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю, а саме – баражуючими боєприпасами Shahed. Напад здійснювався в кілька хвиль. За попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 40 безпілотників рашистів», – зауважує КМВА.

На місці події працюють рятувальники

Також у КМВА розповідають, що, за передньою інформацією, у різних районах Києва через падіння уламків дронів є жертви та руйнування.

Зокрема, в Голосіївському районі  уламки влучили у нежитлову семиповерхівку, є жертви та постраждалі:  одна людина загинула, одну госпіталізували. Також зайнявся одного з ТРЦ. На території одного з будівництв виникла пожежа. Загоряння й руйнування на площі 1 000 м. кв зафіксовано й на території одного підприємства – спалахнули склади готової продукції,  є один постраждалий.

У Печерському районі загорівся дах будинку.

В Дарницькому – вибиті шибки та пошкоджені двері районі в одному з магазинів.

Поліцейські фіксують усе в місцях потрапляння уламків

«Інформація щодо постраждалих уточнюється. На усіх місцях працюють відповідні екстрені служби. Дані оперативного зведення щодо потерпілих та руйнувань оновлюються і уточнюються постійно», – зазначають у КМВА.

Житомирщина

На Житомирщині, як повідомив голова ОВА Віталій Бунечко, ворог наніс удар по одному з інфраструктурних об’єктів області. «Було чутно вибухи. За попередніми даними жертв та постраждалих немає», – йдеться у повідомленні.

УТОЧНЕННЯ! “За уточненою інформацією, цієї доби, вночі, російська федерація завдала чергового масованого удару по території України, застосувавши іранські ударні БпЛА “Shahed”, 58 із 59 було знищено нашими захисниками”, – йдеться у повідомленні Генштбу.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що вночі, 25 травня, росія вчергове атакувала Київщину дронами.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: КМВА та поліція Києва

Нагору