Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Австрійські партнери допомагають відновлювати Ірпінь

У дитсадку «Знайко» завдяки підтримці австрійців капітально відремонтовано дві альтанки, пошкоджені під час бойових дій у місті: це вже не перша їхня допомога.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Ірпінську міську раду.

«Відтепер дозвілля наших діток буде ще цікавішим», – йдеться у повідомленні. І зазначається, що це стало можливим завдяки підтримці громадській організації «Народна допомога Україна» у партнерстві з австрійською ГО «Volkshilfe Oberösterreich» за фінансової підтримки «Nachbar in Not» та «AWO International». Щоб привітати діток, до Ірпеня завітали заступниця Посла Австрії – Соня Шраген, аташе Посла Австрії – Лара Шток, керівник ГО «Народна допомога України» Кирило Крищенко.

Ірпінська міська рада звертає увагу, що під час бойових дій дитсадок «Знайко» був істотно пошкоджений: вибиті майже всі вікна, пошкоджені покрівлі, фасад, вхідні і міжкімнатні двері, гумове покриття та вуличні павільйони. Однак садок відбудували.

Допомагають відновити садок австрійські партнери. Так, у  грудні минулого року вони передали «Знайку» генератор.

 

«Варто зазначити, що за сприяння громадської організації «Народна допомога Україна» у партнерстві з австрійською ГО «Volkshilfe Oberösterreich» та за фінансової підтримки «Nachbar in Not» і «AWO International» виконано капітальний ремонт покрівель у 5 багатоповерхових будинках Ірпеня за адресами: Северинівська, 105-ж, Северинівська, 105-м, Соборна, 1/6, Михайлівська, 20а,Мінеральна, 39. Також, ГО «Народна допомога Україна» з серпня 2022 по травень 2023 року було надано допомогу у відновленні житла 940 громадянам соціально-незахищених категорій, які мешкають у м. Ірпінь», – розповідають в Ірпінській міській раді.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Італія планує допомогти у відновленні Центрального будинку культури Ірпеня.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору