Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Тариф на електрику для населення зросте до 2, 64 гривень за кВт

Учора, 30 травня, Уряд схвалив рішення про підвищення тарифу на електроенергію для населення до 2,64 гривень за кВт.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Урядовий портал.

Зазначається, що таке рішення ухвалене на засіданні Кабміну.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зауважив, що це рішення є вкрай складним, однак воно необхідне для масштабної підготовки енергосистеми до наступного опалювального сезону.

«Україна пройшла найскладнішу зиму в історії в умовах масованих російських атак на енергосистему. Наразі триває наймасштабніша ремонтна кампанія енергетичної інфраструктури за весь час української Незалежності. Масштаби пошкоджень і втрат значні. Підвищення тарифу – це внесок у забезпечення стійкості системи», – підкреслив Герман Галущенко.

Він розповів, що спочатку пропонувалась ще більша вартість: коли Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звернулась до Міненергетики з пропозицією підняття у два етапи тарифу для населення до ринкового рівня, то на першому етапі пропонувала підняти тариф до 2,88 грн з ПДВ за 1 кВт-годину, а далі – до 5,5 грн.

«Але ми бачимо можливість встановити тариф на рівні 2,64 грн/ кВт-год. Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему. Ми припускаємо, що наступного опалювального сезону обстріли енергооб‘єктів будуть відбуватися так само системно, як це було і минулої зими. А тому маємо задіяти усі можливі ресурси для відновлення об’єктів та їх захисту», – підкреслив очільник Міненерго.

За словами Германа Галущенка, з новим тарифом середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросте приблизно на 250 гривень. А ще він зауважив, Також міністр зазначив, що планується збереження субсидій для населення, а також збільшення фінансування фонду субсидіювання комунальних послуг для незахищених верств населення, аби її отримали всі українці, які потребують допомоги держави.

Як деталізує Українська правда, підвищення тарифу на електроенергію варто очікувати з 1 червня.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на Бучанщині електромережі не витримують підвищеного навантаження.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору