Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Вимкніть вебкамери – не допомагайте ворогу!

Онлайн-трансляції вуличних вебкамер ворог може використовувати для обстрілів України, СБУ закликає власників припинити стріми.

 Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Службу безпеки України.

Окрім припинення трансляціу режимі онлайн з вуличних вебкамер, СБУ закликає громадян, які помітили стріми з таких камер повідомляти про це на офіційний чат-бот СБУ:

«Насамперед це стосується автоматичної відеофіксації обстановки довкола житлових і соціальних споруд, дорожньо-транспортних, промислових і торговельних об’єктів. рф використовує вразливість сучасних вебкамер, щоб здійснювати ракетні обстріли по Україні та коригувати їх у режимі реального часу. Інформацію з камер ворог може отримувати з онлайн-трансляції через стрімінгові платформи або через хакерський «злам»», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, СБУ зауважує, що заборонено знімати та оприлюднювати фото- і відеоматеріали щодо діяльності Сил оборони та наслідків ворожих обстрілів.

І звертає увагу на те, що поширення таких записів є злочином, який передбачає покарання до 12 років ув’язнення.

«Сьогодні, коли вся Україна успішно протистоїть підлому і підступному ворогу, вкрай важливо не дати окупантам навіть найменшої можливості для коригування своїх обстрілів. Тож просимо бути пильними і дотримуватися безпекових рекомендацій!», – наголошують у Службі безпеки України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що аферисти, які під виглядом волонтерів чи благодійних фондів збирають кошти з довірливих людей нібито для ЗСУ, можуть підкріплювати свої пости знімками військових, взятих з інтернету.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих ресурсів

Нагору