Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

День захисту дітей: захистити майбутнє України

Сьогодні – день захисту дітей. Щороку дорослі прагнуть влаштували до цього дня дітворі свято – залежно від ситуації, велике чи маленьке, але тепле і приємне. Але цьогоріч у Бучанському регіоні плани пішли шкереберть: через ворожі атаки, повітряні тривоги, трагедію, що сталась у Києві, більшість дитячих заходів довелося скасувати.

 Про це повідомив Інформатор БІГ за інформацією офіційних джерел.

Зокрема, зазначається, що міський голова Бучі підписав розпорядження щодо скасування всіх масових заходів. Є інформація, що масові заході будуть скасовані також в Гостомельській громаді. В Ірпені усі культурно-масові заходи теж скасовано, окрім презентації дитячої збірки.

 Ось таке нестандартне свято, якого чекали діти і до якого готувалися дорослі. Але краще надолужити потім, аби нині діти були в безпеці. Бо геноцид росії проти України, у тому числі проти її маленьких громадян, триває.

«Вночі росія знову вбила дитину в Києві. З 2014 року країна-терорист здійснює злочини проти маленьких українців. З 24 лютого 2022 року вже ніхто не має сумнівів – це справжній геноцид. Примусова депортація, насильство, вбивства… Це відбувається сьогодні. І за це буде відповідальність. Ми не дали ворогу замовчати та приховати свої злочини. Кожен випадок фіксується. Наше завдання – повернути додому всіх викрадених дітей, а також тих, хто змушений був поїхати від війни до інших держав. Наша місія – притягнути до відповідальності всіх, хто вбивав, викрадав і примусово «всиновлював» українських дітей в рф. Справедливість буде відновлена», – зауважив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Також він повідомив, що за дорученням Президента Володимира Зеленського розроблено детальний план дій Bring Kids Back UA задля протидії злочинам росії проти українських дітей. “Нам вже вдалося повернути до України 371 дитину. Bring Kids Back UA – маємо повернути всіх.”. – підкреслив Андрій Єрмак.

А тим часом – у Верховній Раді України зареєстровано проект закону щодо підвищеного соціального захисту дітей, які постраждали від війни. вочевидь, дітей з Бучанського району це також стосуватиметься, адже скільки їм довелося пережити з перших днів війни!

“Законопроєкт передбачає систему заходів, спрямованих на підтримку дитини, — надання медичних, освітніх послуг, послуг з реабілітації та відпочинку. Також передбачена одноразова грошова допомога за шкоду життю та здоров’ю дитині, яка виплачуватиметься за рахунок коштів, що стягуються з держави-агресора відповідно до принципів міжнародного права”, – наголошується у повідомленні Верховної Ради.

Так, зараз головне – справді захистити українських дітей, підтримати тих, хто потребує допомоги і показати дітям, що вони дуже важливі не лише для своєї родини, а й для всієї країни. Адже діти – майбутнє України!

А свято… Воно неодмінно буде – після нашої перемоги над ворогом. І буде радісним, добрим, світлим – як має бути все, що дорослі прагнуть зробити для хлопчиків і дівчаток.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Києві в день захисту дітей біля закритого укриття загинула дитина.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Верховна Рада України

Нагору