Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Києві в день захисту дітей біля закритого укриття загинула дитина

Біля укриття у поліклініці Деснянського району столиці, до якого не пустили людей, під час ракетної атаки ворога загинули троє людей, серед них дитина.

 Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на допис Telegram-каналі hromadske та з посиланням на керівника МВС  Ігоря Клименка.

Зазначається, що під час нічної атаки у Києві загинуло троє людей – дві жінки та 9-річна дівчинка. Вони намагалися потрапити у бомбосховище, яке було закрите.

«За словами мешканців сусідніх будинків, за останній місяць охоронець укриття розпивав алкоголь на робочому місці та не відкривав двері. Люди намагалися до нього достукатися протягом 15-20 хвилин Директор поліклініки № 3 розповів, що працівник нічної зміни відкрив центральний вхід у медзаклад. Відповідно, частина мешканців опинилися в укритті, частина — ні Прокурори проводять слідчі дії у поліклініці. На доповідь викликані всі відповідальні», – зазначає hromadske.

Джерела повідомляють, що охоронця затримали.

Голова Деснянської районної адміністрації Дмитро Ратніков,  розповідаючи про деталі, послався на директора полікліники № 3, який сказав, що працівник нічної зміни відкрив центральний вхід. Частина мешканців опинилися в укритті, частина – ні, і наразі з’ясовуються всі деталі трагедії.

«З самого ранку ведеться робота з керівництвом поліклініки та фахівцями департаменту муніципальної безпеки КМДА. Викликані на доповідь всі відповідальні особи. Будуть ухвалені жорсткі рішення відносно всіх відповідальних осіб після з’ясування всіх обставин», – зазначив Дмитро Ратніков .

Очільник МВС  Ігор Клименко так прокоментував ситуацію:  “16-тий місяць повномасштабної війни. Здавалося б, за цей час відповідальними посадовцями мали би бути виявлені та виправлені всі недопрацювання у питанні безпеки людей. Ворог продовжує масштабні обстріли міст. Але досі деякі укриття продовжують залишатися закритими під час повітряної тривоги. Закриті бомбосховища під час війни – це не просто байдужість. Це злочин. Поліція Києва вже розпочала за цим фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. В межах розслідування знайдемо та притягнемо до відповідальності усіх винних осіб. Крім того, ДСНС України спільно з Національна поліція регулярно проводитиме перевірки доступності та стану бомбосховищ у всіх населених пунктах країни. Укриття мають бути цілодобово відчиненими”.

За словами міського голови Києва Віталія Кличка, відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і керівник району, який має контролювати роботу укриттів, зазначених на мапі міста і які повинні працювати. “Всі рішення щодо дій відповідальних осіб будуть ухвалені сьогодні і невідкладно”, – зауважив Віталій Кличко.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у ніч з 31 травня на 1 червня російські загарбники вчергове атакували Київ. внаслідок атаки – троє загиблих та 10 осіб травмовано. Скасовані всі заходи в Києві, які були заплановані до Дня захисту дітей.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору