Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Загиблі і поранені: наслідки ракетної атаки на Київ

У ніч з 31 травня на 1 червня російські загарбники вчергове атакували Київ. Троє загиблих, з них 1 дитина та 10 осіб травмовано, з них 1 дитина.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Повітряні сили ЗСУ та з посиланням на Київську міську військову адміністрацію.

Зазначається, що серія атак на Київ почалася 1 червня приблизно о 02.45

Ворог використав балістичні та крилаті ракети наземного базування з ОТРК «Іскандер». Тож часу на те, щоб сховатися в укриття, було не так багато.

Наслідки ракетного удару: пошкоджений будинок у столиці

«Загалом випущено 10 балістичних та крилатих ракет типу «Іскандер» з північного напрямку – Брянська область рф. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України усі 10 знищено: сім балістичних ракет «Іскандер-М» та три крилаті ракети «Іскандер-К». На жаль, внаслідок протиповітряного бою є загиблі та поранені, серед них – діти!», – розповідають у Повітряних силах ЗСУ.

За уточненою інформацією станом на 7 годину в Деснянському районі столиці 3 особи загинули, серед  них дитина (2012 р.н.) та 10 осіб травмовано, серед них 1 дитина;.

За даними медиків, поранених у Дніпровському та Деснянському районах, наразі 14 людей. 9 госпіталізували. Пʼятеро отримали допомогу на місці.

Уламки збитих ракет падали у  Дніпровському та в Деснянському районах. Є й низка інших пошкоджень.

«Деснянський район. Вибуховою хвилею зірвало балкон. Зафіксовано падіння уламків на дитячу поліклініку. Уламками пошкоджено дві школи – вибиті вікна та двері та  пошкоджений дільничний пункт поліції. Внаслідок падіння уламків на дитячий садок, вибуховою хвилею винесло вікна.   Дніпровський район. В одному з будинків житлового сектору внаслідок падіння палаючих уламків виникло сильне задимлення, вибуховою хвилею вибило вікна.   Пошкодження нежитлового фонду: падіння уламків на адміністративну будівлю; є пошкоджені припарковані автомобілі, кілька одиниць транспорту згоріли;  зафіксовано падіння уламків у дворах будинків, на проїжджій частині, на зелених зонах», – зазначають у КМВА, звертаючи увагу, що інформація уточнюється.

Також Віталій Кличко повідомив, що скасовані всі заходи в Києві, які були заплановані до Дня захисту дітей.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що уКиївській області внаслідок падіння уламків ворожих безпілотників пошкоджені кілька багатоповерхівок та травмовано пʼятеро людей.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: МВС

Нагору