Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Тайвань допомагає у відбудові дитячих закладів Ірпеня та Бородянки

Тайвань надіслав понад 5 мільйонів доларів на проєкти Литви з відбудови Бородянки та Ірпеня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на Голос Америки.

За інформацією державної інвестиційної агенції Литви, яка координує проєкти з реконструкції в Україні, литовський уряд виділив понад 9 мільйонів доларів на відбудову дитячого садочка в м.Ірпінь та школи у м.Бородянка. А кошти Тайваню планують направити на придбання навчального обладнання в ці заклади.

«Тайвань сприймає країну як образ нашої країни на іншому континенті. Ми обоє маємо справу з авторитарними режимами, які не соромляться застосовувати силу для нав’язування свого світогляду. Якщо одного дня Тайвань зіштовхнеться з посиленням військового залякування з боку Китаю, ми також будемо шукати вашої допомоги, так само, як зараз ми допомагаємо Україні», – заявив заступник міністра закордонних справ Тайваню Рой Чун Лі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що встановлені на даху Ірпінської центральної міської лікарні 48 сонячних  панелей дають можливість не лише забезпечувати лікарню електрикою, а й віддавати майже 15 кіловат електроенергії у загальну мережу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору