Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Бучу відвідав посланник Папи Римського

Із візитом у Бучі побував Спеціальний посланник Папи Римського Франциска кардинал Маттео Дзуппі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що посланника Папи Римського супроводжував голова Київської ОВА Руслан Кравченко та представники місцевої влади.

«Це перший візит Посла Папи Римського з питань миру до України, під час якого він на власні очі побачив, яку надвисоку ціну українці сплачують за свободу та мир в усьому світі»,– йдеться у повідомленні.

Вшанування пам’яті загиблих

Під час візиту Бучі представники делегації побували біля церкви святого Андрія Первозванного у місці, де під час окупації були поховані 119 мирних жителів.

«Подібні історії є болем для всього цивілізованого світу. Посланник Папи Римського розповів про масові вбивства нацистами мирних людей біля італійського міста Болонья. Українці, як ніхто інший, прагнуть, щоб подібні страшні злочини проти людства ніколи не повторювалися», – наголосив Руслан Кравченко.

Виставка світлин про війну

Кардинала особливо  вразили історії вбивства дітей.«Це жахливо. Обов’язково має бути справедливість і зло повинно понести відповідальність», – наголосив він.

“Посол Папи Римського детально розпитував про дзвіночки-янголята, які вчора в рамках акції «Голоси дітей» з’явилися на території храму. Пообіцяв особисто розповісти про всі ці злочини Папі Франциску. А ще – передати йому бучанську пам’ятну монету”, – зазначає Бучанська міська рада.

Спілкування під час візиту

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що американський актор Міша Коллінз збирає кошти на машини для розмінування

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Київська ОВА

Нагору