Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На Херсонщині рашисти стріляють по місцях евакуації людей

Стріляти по людях росіяни почали під час евакуації мирних жителів з помешкань, підтоплених внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС; кількість постраждалих зростає.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на МВС України.

Зазначається, що спочатку було відомо про те, що постраждали цивільна жінка, поліцейський та рятувальник. Постраждалим надається необхідна допомога.

«росія покинула в біді людей на окупованій частині Херсонщини. І продовжує заважати Україні рятувати найцінніше – людські життя», – йдеться у повідомленні.

Допомога постраждалим від підтоплення

Пізніше стало відомо про обстріл Корабельної площі в обласному центрі, внаслідок якого постраждало 9 осіб: 6 цивільних, 1 поліцейський та 2 співробітника ДСНС. «Інформація про загиблих наразі не надходила, потерпілим надається медична допомога», – зауважують в МВС.

А щойно загарбники здійснили масовий артобстріл локацій, на яких працюють рятувальники.

 «Поранено двох співробітників ДСНС: водолаза-сапера та водія-сапера з Миколаївської області», – інформують правоохоронці.

Обстріл Корабельної площі у Херсоні

ДОВІДКА МВС. Наразі з підтоплених територій евакуйовано 2154 особи (з них 120 дітей). Врятовано 484 особи (з них 28 дітей). Надано психологічну допомогу 188 громадянам. Розгорнуто роботу 9 евакуаційних пунктів. Зазначимо, що з початку робіт до Служби порятунку надійшло 801 звернення від громадян. За попередніми даними, всього підтоплено 28 населених пунктів та 3329 будинків на правому березі р. Дніпро. 

Загарбники поранили водолаза-сапера та водія-сапера з Миколаївщини

Поранено співробітників ДСНС

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Гостомель готовий прийняти у селищі 350 жителів затопленої Херсонщини.

Також Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бучі збирають гуманітарну допомогу для жителів Херсонщини. і про те, що в Ірпені також прагнуть підтримати гуманітарною допомогою постраждалих на Херсонщині.

Нагадаємо, Інформатор БІГ розповідав про те, що вночі 6 червня РФ завдала чергового масованого ракетного удару по Київській області. Є певні пошкодження.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: МВС України

Нагору