Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Київська обласна рада ініціювала законодавчу заборону діяльності УПЦ МП

Депутати Київської обласної ради проголосували за звернення до Верховної Ради України, у якому йдеться про законодавче врегулювання заборони діяльності на території України релігійних організацій УПЦ, яка є структурним підрозділом російської православної церкви.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську обласну раду.

Зазначається, що цей історичний проєкт рішення прийнято на 18-й позачерговій сесії Київської обласної ради.

Депутатський корпус підтримав заборону діяльності УПЦ Московського патріархату у Київській області.

«Депутати Київської обласної ради VIІI скликання проголосували за Звернення до Верховної Ради України щодо законодавчого врегулювання заборони діяльності на території України релігійних організацій Української православної церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із російською православною церквою, є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування», – йдеться у повідомленні.

За словами заступника голови Київської обласної ради Тетяни Семенової, не має права на існування діяльність релігійних організацій, які мають доведений церковно-канонічний зв’язок з країною-агресором, що  порушує  державні інтереси та загрожує національній безпеці.

«Вважаємо, що на території України не може діяти релігійна організація, яка фактично, контролюється країною-агресором та підтримує її злочини. Київська обласна рада просить Верховну Раду України невідкладно розглянути законопроєкти про заборону діяльності УПЦ МП», – підкреслила Тетяна Семенова.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що на Київщині розважальні заходи мають завершуватися о 21:00.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Київська обласна рада

Нагору