Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У шкільному укритті села Андріївки облаштували цифровий освітній центр

В Андріївській гімназії, що в  Макарівські громаді, знайшли  унікальне універсальне рішення, коли укриття виконує одразу дві функції – безпеки і освіти.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на допис у Telegram-каналі Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

Зазначається, що завдяки облаштуванню новітнього шкільного укриття учні зможуть повернутися до повноцінного навчання.

«В приміщенні зробили сучасний ремонт, облаштували його комфортними меблями, електрикою, гаджетами, літературою. Діти матимуть змогу перебуваючи у безпеці поспілкуватись, повчитись та корисно провести час. Це по суті цифровий освітній центр, який ми приховали в безпечному укритті. Ми прагнемо створити найкращі умови і продовжуємо серйозну роботу з організації таких укриттів для наших дітей у освітніх закладах, для нас це не формальність, не чиясь вимога, а розуміння того, що наші діти повинні перебувати у безпеці і навіть за наявної ситуації залишатися у комфорті», – йдеться у повідомленні.

В цьому укритті під час повітряної тривоги можна й навчатися

З облаштуванням такого укриття Андріївській гімназії допоміг благодійний фонд «SavEd».

«Плануючи укриття у освітніх закладах нашої громади, ми розуміємо, що дітям там має бути зручно перебувати тривалий час не зашкодивши своєму здоров’ю і з можливістю навіть в таких умовах отримувати знання», – зауважує Макарівський селищний голова.

Воєнний час диктує нові рішення

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що 16 укриттів Бучанщини перевірила комісія з представників райради, міськради, сектору муніципальної безпеки, поліцейських та рятувальників району.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору