Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені перероблятимуть будівельне сміття

Наприкінці літа до Ірпеня прибудуть спеціальні дробильні машини для  переробки на вторинну сировину будівельного сміття, яке залишається після демонтажу зруйнованих будинків.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Ірпінську міську раду.

 За словами першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука, нині  все будівельне сміття звозять на тимчасові майданчики для зберігання. З часом його перероблятимуть на корисні складові для будівництва доріг або інших об’єктів, необхідних у громаді.

«Від уряду Японії,  за підтримки компанії «JICA», нам надається майже 20 одиниць великогабаритної техніки. Це дробильні машини, екскаватори, самоскиди, бульдозери, за допомогою яких ми можемо переробляти будівельне сміття. 10 одиниць  техніки вже надійшло, але зараз чекаємо на дробильні машини, які будуть переробляти бетон і цеглу. Очікується, що вся необхідна техніка надійде до кінця літа», – розповів Андрій Кравчук.

Також він повідомив, що, в очікуванні цієї спецтехніки нині готують фахівців для роботи з нею, також плануються навчання із залученням литовських спеціалістів.

«З цією метою в Ірпені підписали меморандум про співпрацю з литовською Асоціацією переробників будівельного сміття, – зауважують в Ірпінській міській раді.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що лише в Бучанській територіальній громаді Київщини накопичено більше 2 млн тонн будівельного сміття.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору