Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Розмінування на Київщині: знешкоджено майже 210 тисяч вибухонебезпечних предметів

Нині у Київській області ідентифіковано понад 17 тисяч га небезпечної території. На повне розмінування регіону, за різними оцінками, знадобиться від 30 до 70 років.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську ОВА.

За словами начальника Київської ОВА Руслана Кравченка, на Київщині вже обстежено 4690 об’єктів, майже 2400 км доріг, 172 км залізничних колій, 1504 км ліній електропередач. Уже знешкоджено майже 210 тисяч вибухонебезпечних предметів. Однак попереду ще багато роботи.

«Розмінування – одне з ключових завдань, яке сьогодні  стоїть перед обласною владою. Бо йдеться про головну цінність – безпеку, життя та здоров’я наших людей. Ми повинні створити безпечне середовище для населення та очистити території від вибухонебезпечних предметів.  Працюємо системно, робимо акцент на прискоренні темпів розмінування області. Це наш пріоритет. Основні складові цього процесу: вартісна техніка та кваліфіковані спеціалісти. Це дозволить доукомплектувати наявні підрозділи операторів протимінної діяльності та створити нові», – зазначив Руслан Кравченко.

Начальник Київської ОВА звернув увагу на те, що минулого тижня Київська обласна рада підтримала проєкт змін до обласної цільової програми «Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру», згідно з якою КОВА підтримуватиме заходи на матеріально-технічне забезпечення операторів протимінної діяльності, проведення навчань, заходи з інформування населення,тощо. Вже розробили дорожню карту розмінування, також передбачать фінансування на розмінування Київщини.

У КОВА зауважують, що заплановані заходи та тісна співпраця з усіма операторами протимінної діяльності допоможуть покращити якість і швидкість очищення області від вибухонебезпечних предметів.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Бородянці рибалка «зловив» боєприпас.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору