Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Як відкрити спеціальну картку єВідновлення?

Для того, щоб отримати кошти на ремонт пошкодженого через російську агресію житла, потрібно  відкрити спеціальну картку єВідновлення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Мінцифру.

У Міністерстві звертають увагу, що для отримання грошової допомоги на ремонт помешкання, яке постраждало під час бойових дій, потрібно не лише повідомити про пошкоджене майно у Дії та подати заяву на отримання допомоги, а й  відкрити спеціальну картку єВідновлення.

«Саме туди прийдуть кошти для ремонту», – йдеться у повідомленні.

У Мінцифрі покроково розповіли, як це зробити.

  • виберіть один банк із переліку: ПриватБанк, monobank,  ПУМБ, Абанк, Sense Bank, Райффайзен Банк, sportbank,  izibank;
  • завантажте застосунок банку;
  • відкрийте спеціальну картку єВідновлення;

Варто звернути увагу, що карткою можна розраховуватися лише за будівельні матеріали чи послуги бізнес-партнерів програми єВідновлення. Обмеження стосуються того, що не можна переказувати гроші на інші рахунки, оплачувати за реквізитами, поповнювати картку, знімати готівку.

«Після того, як отримаєте кошти на ремонт житла, маєте витратити їх протягом 12 місяців. Інакше гроші повернуться до державного бюджету», – зазначає Мінцифра.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що наприкінці літа до Ірпеня прибудуть спеціальні дробильні машини для  переробки на вторинну сировину будівельного сміття, яке залишається після демонтажу зруйнованих будинків.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору