Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Наслідки ворожої атаки: поранено 7 осіб, серед яких дитина

Всі ракети та БПЛА, якими сьогодні, 16 червня, рф атакувала Київщину, збиті. Та уламки ракети впали на житловий сектор.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на Київську ОВА.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко розповів, що внаслідок падіння уламків в населеному  пунктів області поранення отримали 6 осіб. Серед постраждалих одна дитина.

Також серед постраждалих – водій автотранспорту, він перевозив хліб, і потрапив під уламки, що падали.

За словами Руслана Кравченка, усім надається необхідна медична допомога.

 

Постраждали й будівлі.

«Зруйновано 3 приватні будинки, 13 будинків потребують капітального ремонту, ще 15 будинків та 2 господарчі будівлі мають незначні пошкодження. Всім власникам будинків буде надана необхідна допомога», – підкреслив Руслан Кравченко.

Рятувальна операція була не простою

Також він зауважив, що через падіння уламків зайнялася лісова та трав’яна підстилка. Рятувальники спрацювали оперативно, локалізувавши всі займання.

«Оперативні служби продовжують працювати на місцях. Інформація щодо пошкоджень оновлюється. Людям надається необхідна допомога, – зауважив Руслан Кравченко.

Під час атаки постраждала літня жінка

Один із жителів села, 13-річний Роман, врятувався тим, що під час повітряної атаки відразу Спустився у підвал.
“Від влучання уламків ворожої ракети у його будинку зруйнувало дах, пошкодило стіни та вибило вікна. На щастя, хлопець лишився живий. Якщо б залишився в будинку, шансів вижити практично не було. Будьте свідомими й розумними, як Роман. Переходьте в укриття під час повітряної тривоги, або щонайменше, дотримуйтесь правила двох стін”, – закликає очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.
“Поліція документує воєнний злочин росії”, – зазначає МВС України.

Деякі будинки зруйновані повністю

Пізніше Андрій Нєбитов повідомив, що кількість потерпілих від ракетного удару збільшилась —  звернулися до лікарів 7 людей.

“На щастя, вони не мають серйозних трав. Ми розуміємо, що це не останнє звернення громадян. Закликаємо у разі необхідності одразу телефонувати відповідним службам та не чіпати уламки ракет, адже вони можуть бути небезпечними”, – зазначив очільник поліції Київщини.

Наші мужні рятувальники: перепочинок після нелегкої операції

“Упродовж найближчої години представники Червоного Хреста пообіцяли привезти прорезинений брезент, щоб люди в яких вибили стіни, вікна та частково зруйнувало дахи, могли провести перекриття пошкоджень. Видаватимуть безпосередньо біля місця руйнувань. Для отримання брезенту прохання мати з собою паспорт та ідентифікаційний код. Просимо повідомити сусідів, щоб люди могли на перший час перекрити будинки від вітру та дощу”, – зазначив сільський голова громади, до якої належить постраждалий населений пункт.
Інформація уточнюється.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що понад годину тривала повітряна тривога, яка сьогодні, 16 червня почалась об 11.05. Ворог ударив по Україні балістичними ракетами. На Вишгородщині пошкоджено приватні будинки, є постраждалі.

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: ГУ ДСНС у Київській області

Нагору