Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Ворожа атака: на Вишгородщині пошкоджено приватні будинки, є постраждалі

Понад годину тривала повітряна тривога, яка сьогодні, 16 червня почалась об 11.05. Ворог ударив по Україні балістичними ракетами.

Про це повідомляє Інформатор БІГ  із посиланням на власний Telegram-канал.

«В небі над Київщиною спекотно!», – зазначалось у повідомленні.

Під час атаки про вибух у Подільському районі столиці повідомив міський голова Києва Віталій Кличко. Втім, пізніше він уточнив: “В Подільському районі було чутно гучні вибухи від роботи ППО поруч зі столицею. У Києві пошкоджених обʼєктів, будинків після ракетної атаки немає.”

На Київщині наслідки ворожої атаки фіксують поліцейські. «Внаслідок ракетного удару ворога в одному із районів Київщини пошкоджено приватні будинки. Почалась пожежа. Є постраждалі. На місці працює поліція, медики і ДСНС», – поінформували у поліції Київщини.

Біда прийшла у Петрівську громаду Вишгородського району. Саме про неї повідомляли поліцейські Київщини.

“Маємо сумні наслідки для нашої громади від цієї повітряної атаки. За попередніми даними: Зруйновано 3 будинки. Зазнали значних руйнувань 13 будинків. Мають легкі руйнування 15 будинків.  Постраждало 2 дорослих і 1 дитина – мають легкі тілесні ушкодження. Дані по пошкодженнях та потерпілих ще уточнюються”, – зазначає Петрівська громада.

У результаті ворожої атаки знову постраждали мирні жителі Київщини

Також збили одну з ракет над Бучанською громадою. “Постраждалих та руйнувань немає. Уламки збитої зброї впали поза межами населених пунктів, що спричинило пожежу. Її вже локалізовано працівниками ДСНС На місці  працюють правоохоронці та бійці Бучанською ДФТГ”, – повідомив  Інформатор БІГ  у своєму Telegram-каналі.

У Повітряних Силах ЗСУ повідомили, що, за попередніми даними, наші захисники знищили 6 аеробалістичних ракет «Кинджал», 6 крилатих ракет «Калібр» та 2 розвідувальних БпЛА.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що росіяни воюють і на інформаційному фронті, 13 червня через російських ботів адміністрація ТікТок заблокувала канал «Інформатора БІГ». Однак замість заблокованого через скарги російських ботоферм  ТікТок-каналу  «Інформатора БІГ» ми створили новий ТікТок-канал і додатково Telegram-ресурс  «Інформатор БІГ. Архіви війни».

 Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Поліція Київщини

Нагору